10,00 лв.

Смисълът на любовта

Предлагано от:
  • Книгата позвалява на всеки читател чрез индивидуалния опит и размисъл да се докосне до всеобщия, всемирен смисъл на любовта, а това според Соловьов означава да се докосне до истината.
Изберете опция:
Смисълът на любовта – Отпечатване в книжен формат
10,00 лв.

Спечелете до 870 Точки.

Издание: г.
Корици: Меки
Страници: 96
ISBN: N/A
Инвентарен № 27069 Категории: , Тематики: , Издателство:

Студията “Смисълът на любовта”, макар и неголяма по обем, е една от централните творби на мислителя. Много пъти вече, и напълно справедливо, тя е поставяна наравно с Платоновия “Пир”.

Сред необхватната книжнина, посветена на половата любов, сред неизброимите произведения на литературата, философията, психологията и пр., “Смисълът на любовта” от Владимир Соловьов е главен ориентир, пробен камък за различните схващания, най-яркият лъч, осветил тази първостепенна ценност във всеки човешки живот.

Идеите на Соловьов биха изглеждали недостъпни за въплъщаване в конкретното битие на отделния човек само при неверие в безусловното значение на личността. А оттук започва всъщност всяко духовно опустошение и цинизъм.

В тази връзка е уместно да се припомнят думите и на друг велик философ, предшественик на Соловьов – Сьорен Киркегор, че значимостта на всеки зависи от това, което е обичал и което е очаквал. “Един е станал велик чрез очакване на възможното – пише той, – друг – чрез очакване на вечното, но онзи, който е очаквал невъзможното, е станал най-велик от всички.”

Каталог