8,00 лв.25,00 лв.

Великият Дизайнер. Задочен дебат със Стивън Хокинг

Предлагано от:

Книгата “Великият дизайнер” отстранява вековни заблуди, на първо място сред които е клеветата за несъвместимостта между християнската вяра и науката, както я разбира Новото време. В дебат с различни натуралистични теории авторът посочва неточности, предвзети интерпретации на факти и произволни спекулации.

Второ, преработено и допълнено издание

С цветни илюстрации

——————————————————————————————————————

Имате възможност да разгледате книгата, като заплатите абонаментен достъп, който отключва всички книги с абонаментен достъп в Librum.

Към абонаментния достъп

Може да закупите книгата като изберете опция “книжно копие”

При избор на опция “онлайн достъп” може да четете книгата онлайн за неограничен период (запознайте се с общите условия на Librum). Книгата ще се отключи след като завършите поръчката.

Изберете опция:
Великият Дизайнер. Задочен дебат със Стивън Хокинг – Книжно копие
25,00 лв.
Великият Дизайнер. Задочен дебат със Стивън Хокинг – Онлайн достъп
8,00 лв.

Спечелете до 2 175 Точки.

Също може да ви хареса…

Издание: г.
Корици: Меки
Състояние: Ново
Страници: 318
ISBN: 978-619-91095-7-1

Книгата “Великият Дизайнер” отстранява вековни заблуди. На първо място сред тях е клеветата за несъвместимостта между християнската вяра и науката, както я разбира Новото време.

В дебат с различни натуралистични теории авторът посочва неточности, предвзети интерпретации на факти и произволни спекулации. Но не това е основното. Ударението пада върху изграждането на обосновани хипотези, търсещи отговор на фундаментални въпроси като:

  • произхода на вселената,
  • на живота,
  • на мисленето и т.н.

Построено едновременно естественонаучно и богословски, изследването се нарежда сред тези, които необходимо трябва да бъдат вземани предвид при подхода към базисните и решаващи теми на съвременната наука. В противовес на еволюционната теория са посочени множество научни данни, подкрепящи разбирането за един сътворен свят.

“Великият Дизайнер” попълва съществена празнина в съвременната българска книжнина и представлява интерес за всеки, който се интересува от въпроса за отношенията религия-наука и вяра-знание.

Това съдържание е достъпно само за закупилите книгата.

sadarjanie_velikiat_designer
Отзив от Мартин Паралиев
отзив за книгата “Великият Дизайнер” на Валентин Велчев
Великият-Дизайнер-откъс-CP

Също може да ви хареса…

Каталог