20,00 лв.

Светогорецът

Предлагано от:

 

Книгата „Светогорецът“ предоставя на българския православен читател възможността да се запознае с един уникален автор, познат до този момент на вярващите в други православни държави.

Необикновеното в личността му е това, че сам той – монах, сега подвизаващ се в пустинническа килия на Света Гора Атон, пише главните си произведения в художествена проза.

Трилогията му „Началникът на тишината“, „Ангелите винаги идват“, „ИНЦИ“, както и настоящата книга „Светогорецът“ са написани в непознатия досега в православното творчество стил „повест притча“.

Възможно ли е по този начин да се говори за Христос, за Християнската вяра? Отговорът е в нарастващата популярност на книгите на автора сред православния читател.

Четирите книги на монах Сaлатиил  досега са претърпели общо над двадесет издания в тираж от няколкостотин хиляди и продължават да се издават. Самият автор обяснява стила си с притчите, разказни в Евангелието. Така проповедта става жива и поучителна от само себе си, няма нужда от дидактика.

Личността на самия автор не е никак еднозначна. Тя познава възход и падение, сила и слабост. Но преодолявайки изкушенията, монах Салатиил ни показва силата на Християнството,  великата Божия милост, оставя ни един жив пример на покаяние и честност.

Може би в това всеки от нас ще познае в някаква степен и себе си?! Тогава това би бил  вторият важен урок, който  ще научим.

Творчеството на монах Салатиил не се изчерпва с художествената  проза. Той е автор и на богословски трудове, поезия, дневници и филми. Повечето му книги са драматизирани, а по негови стихове са написани множество песни. Член е на Съюза на писателите в Русия.

Повдигайки завесата над „невидимите“ атонски старци, авторът ни среща със своя главен герой Светогореца, който е въплъщение на отеческа християнска любов и мъдрост, а животът му е  жива проповед  на евангелския живот.

Закупуването на този продукт ще Ви даде 1 740 Точки!

Издание: г.
Корици: Твърди
Състояние: Ново
Страници: 306
ISBN: 978-619-7690-05-7
Инвентарен № 31083 Категории: , , Тематики: , Издателство:

Повдигайки завесата над „невидимите“ атонски старци, авторът ни среща със своя главен герой Светогореца, който е въплъщение на отеческа християнска любов и мъдрост, а животът му е  жива проповед  на евангелския живот.

За своя герой монах Салатиил не открива много. Но казва, че е имал щастието да общува с много старци. Нищо чудно, че образът на Светогореца е така плътно изваян, жив и реалистичен. Личност, с която не искаш да се разделяш, по подобие на останалите герои от книгата…

Книгата се чете на един дъх не само с интересния сюжет, характерен по принцип за притчите, и поднесен от майстор разказвач. Тя ни запознава отблизо с един съвършен образец на православното старчество, за което само сме чували – с един от така наречените „невидими старци“, които тайнствено обитават Света Гора Атон, без да се показват на никого.

Каталог