21,00 лв.

Сектознание. Тоталитарните секти: опит за систематично изследване. Част II

Предлагано от:

Проф. Дворкин е изследовател на съвременното сектантство, църковен историк-медиевист, православен богослов, обществен деятел и писател. Автор е на десет книги и стотици публикации, преведени на 15 езика.

Някои изследователи свързват името на автора с утвърждаването и разпространението на определението „тоталитарна секта“. Александър Дворкин има докторска степен по история на Средните векове от Фордхемския университет в Ню Йорк, където е работил под ръководството на протопр. проф. Йоан Майендорф. След завръщането си в Русия развива широка обществена, църковна и преподавателска дейност.

Налично

Закупуването на този продукт ще Ви даде 1 827 Точки!

Издание: г.
Корици: Меки
Състояние: Ново
Страници: 442
ISBN: 978-954-2972-73-0

Втората част на книгата “Сектознание” предлага на читателя изчерпателно изследване на някои от най-разпространените нови религиозни движения и механизмите на въздействие, с които си служат тоталитарните секти.

Във втората част на „Сектознание“ читателят ще открие критичен анализ на още съвременни религиозни движения, сред които:

  • „Децата на Бога“;
  • Сектата на Висарион;
  • „Богородичният център“;
  • „Световната църква на Бога“
  • Някои езотерични практики и учения, свързани с основните идеи на Ню ейдж културата, като теософията, спиритизма, и др.

Каталог