СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

За Librum

Librum е онлайн книжарница, библиотека и издателство за специализирана богословска, философска, историческа, психологоческа и педагогическа литературa. Авторите на книгите, които предлагаме, са водещи експерти, преподаватели във висши учебни заведения в страната и в чужбина, свещенослужители, и специалисти в различни области на хуманитаристиката.  

Книготека Librum предлага книги, студии, статии и периодични издания в областта на хуманитаристиката и осигурява онлайн достъп до някои от тях за период от 1 месец. 

Библиотека Librum предлага онлайн достъп до множество книги срещу платен абонамент. Специално разработихме този иновативен модел, за да осигурим редовна подкрепа за авторите на българската книга. 

Целта, която преследваме, е да дигитализираме всички наши книги, за да предоставим онлайн достъп на нашите читатели до тези от тях, които отдавна са с изчерпан тираж. По този начин ще осигурим не само достъп до ценни книги, но и ще улесним всички българи, които живеят в чужбина и нямат възможност да четат книги на родния си език в държавата, където пребивават, учат или работят.  Желанието ни е да дигитализираме стари и архивни книги, които попадат в горепосочените области. Ако разполагате с такива и искате да се отървете от тях, но не искате да изхвърляте, свържете се с нас. Ние ще дигитализираме Вашата книга и ще я направим достъпна за всеки, интересуващ се от литература в областта на хуманитаристиката.

Защо Librum?

"Живеем за книгите"

Умберто Еко

Осигуряваме бърз и лесен онлайн достъп до нашите книги

Предлагаме лесен и удобен онлайн достъп до различни издания срещу платен абонамент за 1 ден, 2 седмици или 1 месец. С нас няма да Ви се налага да разполагате с eлектронен четец, да инсталирате софтуер за четене или да носите тежка книга в чантата си. Ако желаете книга на хартиен носител, но тя е с изчерпан тираж, можем да я отпечатаме в книжен формат. Свържете се с нас за повече информация.

Работим за опазване на околната среда

Ние целим да предложим онлайн достъп до всички наши книги. Независимо, че разполагаме и с книжни издания, поощряваме нашите читатели да купуват онлайн съдържание и четат директно от платформата librum.bg

Виртуална среда за студенти

Създадохме онлайн библиотека Librum, за да улесним студентите в хуманитарни специалности, като им предоставим онлайн достъп до множество книги, статии и периодични издания за подготовка във виртуална среда. Това е иновативен продукт, който цели да подпомогне студентите, особено в кризисни ситуации, когато всички библиотеки са затворени или с ограничен достъп. 

Предлагаме абонаментен достъп до публикации на отделни автори

Предлагаме абонаментен достъп за онлайн четене на всички публикации на различни автори, учени и преподаватели в хуманитарни специалности, който цели да улесни подготовката на студенти и други желаещи във виртуална среда.

Често задавани въпроси

Изберете книгата, която искате да закупите и натиснете бутона "купи". Попълнете всички данни в полетата, за да завършите поръчката и да се регистрирате.  Имате възможност да заплатите с веднага с карта или по-късно, при доставката.  Завършете покупката си в количката. Моля имайте предвид, че ако закупите едновременно печатна книга и онлайн достъп до такава, опцията за наложен платеж ще продължи да бъде активна, но ние Ви препоръчваме да платите с карта, защото така ще получите незабавно заявеният от Вас онлайн достъп.

Librum предоставя незабавно онлайн достъп до желаното от Вас съдържание. Съгласно нашите Общи условия, това означава че Вие се отказвате от правото си на отказ от поръчката. В противен случай ние отваряме врата за недобросъвестно ползване, крайният резултат от което ще бъде лишаването на нашите автори от подкрепата, която им оказваме посредством този модел на предлагане.

Издателство Librum е на Вашите услуги. Пишете ни или се свържете с нас, а ние ще подготвим най-подходящата за Вашата книга оферта. За повече информация посетете страницата на издателство Librum.

Librum предлага онлайн достъп до книгите, статиите и списанията, налични на платформата. Офлайн достъп на този етап не е възможен. Проверете интернет връзката си или настройките на Вашия компютър, ако нямате достъп до интернет. Опитайте да осъществите връзка и през друг браузър. Моля деактивирайте и разширението за блокиране на рекламно съдържание, ако имате инсталирано такова. Librum не помества реклами, но използва активно технологии за вграждане, предоставяйки онлайн достъпа до съдържание в защитена среда. Някои от тези разширения блокират на "общо основание", не правейки разлика в това за какво конкретно се ползва дадена технология като тази. Ако все още не виждате книгите след закупуване на онлайн достъп, то тогава проблемът може да е другаде, включително и на сървърно ниво. Моля незабавно се свържете с нас и ние ще се опитаме да Ви съдействаме за разрешаване на затруднението. Ще Ви бъдем признателни, ако ни изпратите и екранна снимка на проблема, която може да ни насочи къде да го търсим.

Всяко произведение, налично на онлайн платформата www.librum.bg e обект на авторско право.

Като наш читател, Вие имате право да закупите нашите произведения единствено с нетърговска цел, само за лична и/или академична употреба, без да ги разпространявате, копирате и предоставяте на трети лица.

Вие нямате право да използвате нашите произведения за обществена дейност, без изричното съгласие на автора на произведението.

Всеки читател на Librum.bg, който наруши авторското право на нашите автори, носи отговорност, която може да бъде както гражданска, така и наказателна или административнонаказателна. ЗАПСП урежда първата и третата, а Наказателния кодекс  – втората. 

Eкипът на Librum Ви благодари за разбирането!

Librum прави всичко възможно да защити предлаганото дигитално съдържание от злоупотреби, кражби и незаконно разпространение, с цел продажба на трети лица и/или ощетяване на авторите. Книгите, които четете онлайн, са във формат PDF, който Ви се предоставя във визуализатор, създаващ защитен  от копиране, принтиране или споделяне с трети страни прозорец, а връзката между Вашето устройство и книгохранилището е криптирана. Това се прави с цел защита на интелектуалното право на всеки автор, който предлага книгите си чрез нас.

Предплатеният абонамент Ви предоставя достъп до цялото съдържание, налично в онлайн библиотека Librum – за 24 часа, за 2 седмици или 1 месец.

Някои наши автори предлагат платен абонаментен достъп до всичките си книги, налични на librum.bg за период от 2 седмици.

Librum предлага също така онлайн достъп до отделни книги на авторите за период от 1 месец.

Читателят може да избере дали да купи избраната от него книга на хартиен носител, в някои случаи да получи принтирано копие, което ще бъде подвързано като книга, или да чете онлайн.

Направете си регистрация в нашия сайт, за да Ви създадем потребителски профил. Ако сте автор или носител на авторско право, ние ще Ви делегираме допълнителни права, които ще Ви осигурят възможност да наблюдавате и управлявате продажбите на книгите, които желаете да предлагате чрез нас. За повече информация посетете Бизнес – Librum или се свържете с нас на посочените за контакт телефонeн номер и имейл адреси.

На този етап Librum не разполага с физическа книжарница. Нашата цел е дигитализация на всички книги и продажба на онлайн достъп до тях. Ако все пак нямате друга възможност за покупка, свържете се с нас на телефонния номер, посочен в сайта, за да Ви съдействаме как да закупите книгата си.

Като клиент на Librum, Вие имате право да се откажете от закупената от Вас книга на хартиен носител в срок до 14 дни от получаване на доставката, както и да анулирате поръчка, която още не е доставена. Рекламация от читателя се приема в случаите, когато книгата, която сте получили от нас, е била с дефекти или недостатъци, пречещи на смисловото възпроизвеждане на текста (напр. липсващи редове, липсващо съдържание и др.). В тези случаи ще подменим книгата с нова. Ако количествата на книгата са вече изчерпани, ще Ви възстановим платената сума. Ще възстановим сумата, платена от Вас, само за книги, чиято цялост не е нарушена от Ваша страна.

В Общите условия за използване на онлайн платформата Librum е представена нашата политика за връщане и рекламация на стоки.

Поощряваме Ви да четете онлайн, но ако все пак желаете, ние можем да Ви предоставим копие на книга, чиито тираж е вече изчерпан. Свържете се с нас за повече информация.