Учебникът „Икономика на хотела и ресторанта. Поглед към практиката“ е предназначен да запознае читателите с икономическата същност на хотелиерството и ресторантьорството. Целта на настоящия учебник е да бъдат получени основни знания относно специфичните икономически особености на съвременното хотелиерство и ресторантьорство. Акцент е поставен на практическото усвояване на икономически показатели, анализиране на първична и вторична икономическа информация и интерпретиране на придобитите данни в реална работна среда, което е постигнато с поместване на редица практически примери. Задачите на автора са: разкриване на икономическите аспекти на туризма, в частност хотелиерството и ресторантьорството; характеризиране на имуществото на хотелиерския и ресторантьорския обект; разкриване на различни инвестиционни подходи в областта; представяне на същността и особеностите при оперативното планиране, структурирани в раздели с алгоритъм от стъпки и показатели; запознаване с видовете цени и подходите на ценообразуване в хотела и ресторанта; разясняване на съвременни бизнес формати за развитие на бизнес дейността в хотелиерството и ресторантьорството с подчертани икономически характеристики на различните формати.
Настоящият учебник е предназначен за студентите от редовно и задочно обучение, специалности „Организация и управление на хотелиерство” – Колеж по туризъм и специалност „Туризъм” – ФОН към университет „Проф.д-р Ас. Златаров” – Бургас, но се надяваме да бъде от полза за всички, които се интерeсуват от икономиката и управлението на хотелиерството и ресторантьорството.
Онлайн достъп
Книжно копие
Информация за книгата:
Loading...
Купете книгата | Книжно копие, Онлайн достъп |
---|
Въпроси & Отзиви
×
Вписване
Регистрация
Продължаване като гост
Вече имате акаунт? Вписване
Нямате акаунт? Регистрирайте се
This content is available after purchasing.
От други читатели
Все още няма отзиви