Книгата „Икономика на хотела и ресторанта: поглед към практиката. Учебно помагало с терминология и формули“ е предназначено да запознае читателите със специфичната икономическа терминология и формули за анализ в областта на хотелиерството и ресторантьорството. Целта на настоящото помагало е да бъде подпомогнато по-доброто и пълно усвояване на специфичната икономическа материя с разбиране на значението на основни икономически понятия и показатели в областта. Задачите на автора са: разкриване на значението на икономически термини с отношение към туризма; представяне на специфични за туризма икономически термини, респективно хотелиерството и ресторантьорството; разясняване на характерни понятия за хотелиерството и ресторантьорството с туристически произход, но с икономически заряд и значение за дейността; структуриране на показатели и формули за изчисляването им при осъществяване на икономическия анализ в хотела и ресторанта.
Настоящото помагало е предназначено за студентите от редовно и задочно обучение, специалности „Организация и управление на хотелиерство“ – Колеж по туризъм и специалност „Туризъм“ – ФОН към университет „Проф.д-р Ас. Златаров“ – Бургас, но се надяваме да бъде от полза за всички, които се интересуват от икономиката и управлението на хотелиерството и ресторантьорството. Предложената информация в учебното помагало е организирана в самостоятелни глави, които са подредени по хронологичен ред според използването на понятията и формулите в отделните глави на учебника по дисциплината „Икономика на хотела и ресторанта“, с което се цели улесняване на използването на помагалото в помощ на читателите.
От други читатели
Все още няма отзиви