15,20 лв.

Опознай себе си: текстове по себепознание

Предлагано от:

Св. Нектарий Егински е велик светец в църковната история на ХХ век, когото Бог е прославил с многобройни чудеса и приживе, и след смъртта му. Каквото е за Русия свети Серафим Саровски, това е за Гърция свети Нектарий Егински.

Налично

Закупуването на този продукт ще Ви даде 1 322 Точки!

Издание: г.
Корици: Меки
Състояние: Ново
Страници: 416
ISBN: 978-619-7306-01-9

По своето съдържание тази книга е своеобразна енциклопедия на православната християнска етика и ценен наръчник за духовен живот и подвижничество в основните християнски добродетели. В нея всеки християнин ще открие богато съкровище от духовна мъдрост и превъзходни наставления за християнския път към съвършенството, които са плод на богоозарения ум и благодатен духовен опит на светеца.

Внимателният прочит на книгата, съпроводен с подходящо духовно настроение и задълбочен размисъл върху споделеното от свети Нектарий в нея, ще бъдат изключително поучителни и полезни за православните вярващи в техния стремеж към християнския начин на живот и чистата молитва, обърнати към Бога.

У този, който е придобил това “опознай себе си”, знанието му се открива истинно и го разкрива него самия като научен на истината човек. То го поучава за божественото и човешкото, както и за неговите причини, откривайки му Бога. Да познаваме себе си е нещо много трудно и изисква постоянна грижа, много усърдие.

Великият Василий казва по този въпрос следното:

  • “Наистина, изглежда, че да познаваш себе си в дълбочина, е най-трудното от всичко. Защото, както окото, което гледа навън, не може да види себе си, така и нашият ум, докато толкова ясно отсъжда за греховете на другите, не успява да схване своите собствени”.

 

Каталог