6,00 лв.

Младостарчеството и православната традиция

В книгата „Младостарчеството и православната традиция“ свещеник Владимир Соколов изважда на повърхността множество болезнени проблеми с богословски, нравствен, психологически и социологически характер.

Вниманието на автора е обърнато към негативен момент от пастирското управление, но в книгата също така явно прозират чертите на истинския пастир. Основните въпроси, които се разглеждат тук, са въпросите за произхода на болестта и съотношението на това явление спрямо светоотеческата традиция.

Книгата едновременно въвежда в проблематиката на поставената тема и въвлича в остра полемика. Затова в нея ще намерят повод за размисъл:

  • богословите, които се интересуват от проблемите на догматическото, нравственото, пастирското и сравнителното богословие
  • младите пастири, които се сблъскват с енорийски проблеми
  • миряните, потърпевши от неумело и авторитарно пастирско обгрижване
  • всички читатели, свикнали да мислят, преди да вземат сериозни решения.

„Младостарчеството и православната традиция“ обрисува идеалът за истински духовник, към който се стремят всички стъпващи на пътя на свещеническото служение.

Налично

Закупуването на този продукт ще Ви даде 522 Точки!

Издание: г.
Корици: Меки
Състояние: Ново
Страници: 264
ISBN-10: 954-9700-61-5; ISBN-13: 978-954-9700-61-9
Инвентарен № 29888 Категории: , Тематики: , Издателство:

Книгата "Младостарчеството и православната традиция" е покана за диалог.

Възможно е някои авторови формулировки да се сторят на читателите твърде остри, защото не всички проявления на болестта, които се разкриват в книгата, днес имат явно откроена форма.

Но прогнозата за нейното протичане е необходима, защото без това не е възможно да се изяви видимо какво ни очаква в бъдеще, ако не предприемем действени мерки за лечение и профилактика на това заболяване.

Остротата тук е предизвикана от тревогата на автора за нашето бъдеще. Ако читателят се проникне от същата тревога и успее да осъзнае цялата сериозност на постигналата ни духовна болест, авторът ще счита задачата си за изпълнена.

Свещеник Владимир Соколов

Описание
Съдържание

Уважаеми читатели,

Librum.bg използва функционални "бисквитки", позволяващи нормалната работа на магазина. За да гарантираме защитата на достъпното онлайн съдържание, Вашата потребителска сесия се записва. Извършваме това посредством инструменти с отворен код и складираме данните на нашия сървър. Тези данни не се споделят с трети страни. Ако продължите да използвате Librum.bg, Вие приемате нашите Общи условия, Политика за поверителност и Политика за използване на "бисквитки".

Като много други уебсайтове, и ние използваме Гугъл Анализ с цел набавяне на статистическа информация за посещенията. Ако не желаете да предоставяте такава, можете да го изключите.