9,00 лв.

Духовните дъщери на стареца Нектарий

Предлагано от:

СЪДЪРЖАНИЕ:

Неочакван наръчник по делнична святост – Дария Захариева
Преподобни Нектарий Оптински (кратко житие)
Подвигът на майчината саможертва
Монахиня Наталия
В съжителство за послушание
Семейство Бруни
Монахиня Анна Полоцка
Схимонахиня Томаида
Монахиня Илария
Оптина в света

Налично

Закупуването на този продукт ще Ви даде 783 Точки!

Издание: г.
Корици: Меки
Състояние: Ново
Страници: 143
ISBN: 978-954-2972-60-0

Свети Нектарий носел кръста на старчеството и великите дарове на пророчеството и прозорливост. Много преди революцията и гражданската война предвиждал бъдещите ужаси и скърби на хората. Молил се за родината си, за всички, утешавал, изваждал от греховете и укрепявал във вярата. В годините на тежки изкушения преподобният вземал върху себе си човешките грехове. Споделил участта на много от вярващите си съотечественици: бил гонен, интерниран, следен, обискиран многократно и починал в изгнание.

Поразителната духовна глъбина, обгърнала живота на духовните деца на стареца, утешава и наставлява. Тези деца се пръсват по света, посяват семената на Божия Дух, които свети Нектарий хвърля в сърцата им с любов, ласка и грижа. Много от ситуациите, описани в книгата, са като преживяваните от нас, след сто години, дори по-трудни и страшни. Книгата не е само житийна. В нея са събрани няколко жанра. Има картини и стихове. Има писма, изповеди, спомени, снимки. Има и много сълзи.

  • “С книгата си “Духовните дъщери на стареца Нектарий” Анна Илинска въвежда читателите в атмосфера на благодатно общение между последния съборно избран оптински старец – свети Нектарий (1853 – 1928) и няколко от неговите духовни чада. Авторката разкрива житейските изпитания на няколко жени и настъпилото в тях вътрешно преобразяване след съдбовната им среща със Стареца.”
    Дария Захариева

Каталог