19,00 лв.

Библейски еврейски език за духовните училища

Съдържанието на учебника по Библейски еврейски език, състоящо се от 35 урока, е подредено по добре известна схема, използвана при най-добрите еврейски граматики. Първите два урока въвеждат в историята на Библейския еврейски език като клон на семитските езици. Подчертан е протестантският принос за изучаване на езика на Библията. Проследена е историята на азбучната система на Библейския еврейски език.  Уроци III-V разглеждат накратко спецификата на библейско-еврейската фонетика, илюстрирана със съответните таблици (2-5). Уроци VI-XI се занимават с представяне на граматични категории като: съществително, прилагателно, определителен член, местоимения, предлози, въпросителни думи и др. По-голямата част от учебника е посветена на категорията глагол (уроци XII-XXXIII). Разгледани и илюстрирани са категориите „силни“ и „слаби“ глаголи, като са представени за целта таблици. В края на учебния материал е отделено място за числителните имена и са разгледани особеностите на еврейските собствени имена (топоними, лични имена и теофорни имена). Урок ХХХV, който разглежда особеностите на собствените имена, представлява едно нововъведение към схемата на бибелйско-еврейската граматика.

Вениамин Пеев

Закупуването на този продукт ще Ви даде 1 653 Точки!

Издание: г.
Корици: Меки
Страници: 202
ISBN: 978-954-719-241-6

Библейски еврейски език е първото помагало, което излиза на български език от този вид. Той е не само богословска дисциплина, но и същевременно важно средство за изучаването на други библейско-богословски дисциплини, каквито са старозаветната екзегетика и старозаветното богословие. Той е предназначен за духовните училища и семинарии, но може да се ползва и за самостоятелно изучаване.
Съдържанието на учебника по Библейски еврейски език, състоящо се от 35 урока, е подредено по добре известна схема, използвана при най-добрите еврейски граматики.
За написването на този учебник са използвани като образци най-добрите съвременни граматики в тази област на немски и английски език.

Препоръчани книги
Може също да харесате
 • Преглед
  Купи
  11,50 лв.
 • История на древните общества
  Преглед
  Купи
  26,00 лв.
 • Преглед
  Купи
  8,40 лв.
 • Преглед
  Купи
  18,00 лв.
 • Туристическо екскурзоводство
  Преглед
  Опции
  6,20 лв.11,80 лв.
 • Преглед
  Купи
  7,00 лв.

Уважаеми читатели,

Librum.bg използва функционални "бисквитки", позволяващи нормалната работа на магазина. За да гарантираме защитата на достъпното онлайн съдържание, Вашата потребителска сесия се записва. Извършваме това посредством инструменти с отворен код и складираме данните на нашия сървър. Тези данни не се споделят с трети страни. Ако продължите да използвате Librum.bg, Вие приемате нашите Общи условия, Политика за поверителност и Политика за използване на "бисквитки".

Като много други уебсайтове, и ние използваме Гугъл Анализ с цел набавяне на статистическа информация за посещенията. Ако не желаете да предоставяте такава, можете да го изключите.