6,50 лв.

Писма за длъжностите на свещения сан

Книгата „Писма за длъжностите на свещения сан“ запълва една съществена празнота в богословската ни православна книжнина и отговаря на потребностите на желаещи да приемат духовен сан, и на вече приели го, и на студенти-богослови.

С оглед да бъде запазен стила на автора, някои богословски текстове в нея са дадени свободно, а не дословно.

Налично

Закупуването на този продукт ще Ви даде 566 Точки!

Издание: г.
Корици: Меки
Състояние: Отлично
Страници: 368
ISBN: 954-9700-20-8
Инвентарен № 30350 Категории: , Тематики: , Издателство:

"Вчера вечер, след свършване на вечернята, като си дойдох в стаята, седнах до прозореца и се вдълбочих в обичната си скръбна мисъл.

Луната слабо осветяваше моята уединена стая. Камбаната, която известяваше непреходното и вечното, млъкна и тихата полунощ простря своята звездна риза над зданията на нашата обител.

  • При мъглявото и невярно сияние на луната аз погледнах на стоящата отворена на масата ми Библия. Пред моя поглед ярко се представиха думите от Йоановото Откровение: "И ни направи пред нашия Бог царе и свещеници".

Заедно с туй и душата ми проникна в знаменателното изречение на Тайновидеца. Тези думи се отнасят към всички вярващи, но към мене, който стоя до предверието на благодатния Сион, те имаха твърде близко отношение.

Царе и свещеници – прошепнаха ми устата, едва понятно за сърцето ми. Най-напред царе, после свещеници. Преди всичко аз трябва да владея над себе си, да възцаря в себе си Христа и Неговото царство вътре в себе си да устроя. Само тогава ще ми бъде позволено да искам свещения сан и възцарилата се в мене истина да възвестявам на човеците."

Отец Александър Стурдза

ПЪРВА ЧАСТ
Книга първа. За приготвянето към свещенство
Книга втора. За свещените действия
Книга трета. За изповедта
Книга четвърта. За проповядването на словото Божие

ВТОРА ЧАСТ
Книга пета. За законоучителството
Книга шеста. За общението на свещеника с хората
Книга седма. За званието и подвига на православния благовестник

Уважаеми читатели,

Librum.bg използва функционални "бисквитки", позволяващи нормалната работа на магазина. За да гарантираме защитата на достъпното онлайн съдържание, Вашата потребителска сесия се записва. Извършваме това посредством инструменти с отворен код и складираме данните на нашия сървър. Тези данни не се споделят с трети страни. Ако продължите да използвате Librum.bg, Вие приемате нашите Общи условия, Политика за поверителност и Политика за използване на "бисквитки".

Като много други уебсайтове, и ние използваме Гугъл Анализ с цел набавяне на статистическа информация за посещенията. Ако не желаете да предоставяте такава, можете да го изключите.