15,00 лв.

In memoriam - сборник в памет на протойерей Георги Флоровски (1893-1979)

 

Сборникът съдържа част от темите и докладите, представени на двете международни конференции в София през ноември 2009 и през март 2010 година в памет на отец Георги Флоровски, един от най-видните богослови на ХХ век.

Налично

Закупуването на този продукт ще Ви даде 1 305 Точки!

Издание: г.
Корици: Меки
Страници: 250
ISBN: 978-954-94016-7-7

Сборникът е посветен на 30 годишнината от кончината на протойерей Георги Флоровски. Той е израз на нашата почит и памет за големия православен богослов на XX век. Досега са издадени на български език значителна част от неговите съчинения. Този сборник обаче е пръв по рода си – изграден от изследвания върху различни въпроси от живота и творчеството на отеца.

 • Професор протойерей Георги Флоровски става символ на богословско изгнаничество и академична аскеза. Той непрекъснато преминава от място на място, никога няма дом, няма деца, трудно връзва двата края, но никога не изоставя Този, Когото беше обикнал още от майчина утроба.
 • Син на свещеник, внук на свещеник, роден и израсъл на Изток, по Божи промисъл трябваше да преброди целия свят. За да отиде накрай Запада и непрекъснато да свидетелства за Пътя, Истината и Живота. И свидетелството му да бъде достоверно.
Препоръчани книги
Може също да харесате
 • Преглед
  Опции
  2,99 лв.10,00 лв.
 • Свети Максим Изповедник
  Преглед
  Купи
  8,00 лв.
 • смърт и живот
  Преглед
  Купи
  5,00 лв.
 • Преглед
  Опции
  6,40 лв.
 • Преглед
  Купи
  10,00 лв.
 • корица
  Преглед
  Опции
  16,00 лв.

Уважаеми читатели,

Librum.bg използва функционални "бисквитки", позволяващи нормалната работа на магазина. За да гарантираме защитата на достъпното онлайн съдържание, Вашата потребителска сесия се записва. Извършваме това посредством инструменти с отворен код и складираме данните на нашия сървър. Тези данни не се споделят с трети страни. Ако продължите да използвате Librum.bg, Вие приемате нашите Общи условия, Политика за поверителност и Политика за използване на "бисквитки".

Като много други уебсайтове, и ние използваме Гугъл Анализ с цел набавяне на статистическа информация за посещенията. Ако не желаете да предоставяте такава, можете да го изключите.