9,80 лв.

Ереста на християнските гностици. По-важни представители на тази ерес. Монтанизмът - разкол или ерес от времето на християнския гностицизъм

Налично

Закупуването на този продукт ще Ви даде 853 Точки!

Издание: г.
Страници: 180
ISBN: 978-954-490-680-1
Инвентарен № 9835 Категории: , Тематика: Издателство:

Тази книга e не просто кратка история на гностицизма, но и своеобразна малка и общодостъпна енциклопедия по темата за тази древна ерес – „майка на всички по-късни ереси", особено като се има предвид, че историко-богословската ни книжнина не изобилства от сериозни трудове, посветени на ересите. Авторът не си поставя за цел задълбочено академично проучване, а има за задача да информира широката публика за ереста на гностиците, така че изложението е поднесено на ясен и достъпен език, без да е утежнено от специализирана терминология. Това превръща труда на д-р Димитров в особено полезно и интересно четиво.

Уважаеми читатели,

Librum.bg не използва проследяващи "бисквитки", а единствено функционални такива, позволяващи нормалната работа на магазина. За да гарантираме защитата на достъпното онлайн съдържание, Вашата потребителска сесия се записва. Извършваме това посредством инструменти с отворен код и складираме данните на нашия сървър. Тези данни не се споделят с трети страни. Ако продължите да използвате Librum.bg, Вие приемате нашите Общи условия, Политика за поверителност и Политика за използване на "бисквитки".