8,90 лв.

Апологетични беседи

Предлагано от:

Сборникът съдържа беседи, произнесени през 1889–1890 г. в гр. Ямбол.

———————————————————————–

Книгата е достъпна за четене онлайн след заплащане на абонаментен достъп, който отключва всички книги с абонаментен достъп в Librum.

Към абонаментния достъп

Може да изберете опция “отпечатване в книжен формат”. Копието ще бъде подвързано като книга и доставено до посочен от Вас адрес от куриерска фирма “Спиди” при завършване на поръчката. Може да има липсващи знаци, символи, букви.

Изберете опция:
Апологетични беседи – Отпечатване в книжен формат
8,90 лв.

Спечелете до 774 Точки.

Също може да ви хареса…

Издание: г.
Корици: Меки
Състояние: Отлично
Страници: 196
ISBN: N/A

В своите апологетични беседи митрополит Максим разкрива и защитава напълно учението на Православната църква. В тях по разбираем начин са изяснени всички важни точки от православното богословие. Всяка една беседа е добре развит урок и предупредителен зов към православните да се пазят от съблазните на католическата и протестантската пропаганда. Ако един неспециалист прочете тези беседи, той ще има ясна представа за големите различия между православието, католичеството и протестантството, ще може да разбере евангелските и църковно-исторически основи на православните тайнства и обреди.

Беседите са 20 на брой и са били записани от бързописец. Издадени са от Пловдивското епархийско свещеническо братство така, както са били записани тогава. В тях митрополит Максим подлага на критичен анализ католическото и протестантското учение, а във връзка с това изяснява в дълбочина и редица въпроси от православното богословие. Затова и книгата след повече от век не е изгубила своето значение. Всяка една от беседите и сега може да бъде четена с голяма полза за всеки.

Това съдържание е достъпно само за закупилите абонаментен план.

Също може да ви хареса…

Каталог