Цена
12 лв.15 лв.
Категории
Повече
Тематика
Повече
Автор
Повече
Издателства
Повече
ECCE HOMO
"Ecce Homo: Как се става такъв, какъвто си" е книга, иронично самопредставяща Ницше. Заглавието и подзаглавието визират две класически фрази: Ecce homo (Ето човекът!) – думи на Пилат за Иисус Христос. Подзаглавието „Как се става такъв, какъвто си“ препраща към изречението на Пиндар :„Стани това, което си“ . Книгата започва с три глави наречени хиперболично:
  1. Защо съм толкова мъдър;
  2. Защо съм толкова умен;
  3.  Защо пиша толкова хубави книги.
и продължава с кратки коментари за 10 от собствените произведения на Ницще. Заключителната част е „Защо съм една съдба“ и тя завършва с думите: „Разбрахте ли ме? - Дионисий срещу Разпнатия...“

Книжно копие

12,00 лв.
Наред с "волята за власт" централни в тази книга са идеите за свръхчовека, за духовния аристократизъм, позволяващ на известен духовен елит издигане над общоприетите морални норми, над представите на религията за добро и зло.

Книжно копие

15,00 лв.
корица на книга
Фундаменталното шесттомно събрание на съчиненията на великия философ Фридрих Ницше е под общата редакция и съставителство на проф. д-р Исак Паси, който твърди, че: „от самото начало на XX век името на Фридрих Ницше започва да се превръща в идол, в кумир за рационалисти и ирационалисти, за моралисти и аморалисти, за национал-социалисти и анархисти, за аристократи и демократи, за религиозни сектанти и атеисти, за антисемити и иудофили, за консерватори и авангардисти, и дори за феминисти, вегетарианци и всякакви привърженици и противници на културата и всевъзможни културни ценности. А всичко това – кое повече и кое по-малко – съдейства за създаването на легендата за Ницше“. Фридрих Ницше е един от световните мислители, без които не можем да си представим модерната цивилизация. Неговият дух владее не само XIX и XX век, но без съмнение ще оплодотворява интелектуалните търсения и на XXI век. Включва следните съчинения:
  • Раждането на трагедията или елинство и песимизъм
  • Нисвоевременни размишления
  • Човешко, твърде човешко
  • Случаят Вагнер
  • Ницше contra Вагнер

Книжно копие

15,00 лв.
"Тъй рече Заратустра: книга за всички и никого" е в превод Мара Белчева, под редакцията на Пенчо Славейков. Книга за всички и никого!

Книжно копие

Абонаментен достъп Либрум

14,00 лв.
Зареждане...
Цена
12 лв.15 лв.
Категории
Повече
Тематика
Повече
Автор
Повече
Издателства