Клара Тонева

Доц. д-р Клара Тонева е завършила Богословски факултет при СУ „Св. Климент Охридски“. Титуляр в курса за образователно-квалификационна степен „бакалавър“ в дисциплините История на религиите, Нехристиянски религиозни учения, Религия и екстремизъм. Лектор в магистърски курс по Световни религии и нехристиянски религиозни учения, Образът на Иисус Христос в исляма, Статусът на жената в християнството. Автор на 3 монографии, 2 книги, 3 учебни помагала, 2 учебника (в съавторство), 2 студии и над 50 научни публикации в България и в чужбина. Научните й интереси са насочени към История на религиите, Сравнително религиознание, Психология на религията.

От този автор:

Уважаеми читатели,

Librum.bg използва функционални "бисквитки", позволяващи нормалната работа на магазина. За да гарантираме защитата на достъпното онлайн съдържание, Вашата потребителска сесия се записва. Извършваме това посредством инструменти с отворен код и складираме данните на нашия сървър. Тези данни не се споделят с трети страни. Ако продължите да използвате Librum.bg, Вие приемате нашите Общи условия, Политика за поверителност и Политика за използване на "бисквитки".

Като много други уебсайтове, и ние използваме Гугъл Анализ с цел набавяне на статистическа информация за посещенията. Ако не желаете да предоставяте такава, можете да го изключите.