Цена
Цена - slider
18 лв.39 лв.
Категории
Категории
Повече
Тематика
Тематика
Повече
Автор
Автор
Повече
Издателства
Издателства
Повече
Том втори на тълкуванието на Апокалипсиса е част от поредицата книги, в които детайлно се тълкува цялото библейско "Откровение" на св. Йоан Богослов. Тълкуванието принадлежи на известния гръцки духовник, мисионер, проповедник и катехизатор архим. Атанасий Митилинеос (1927 – 2006). Издава се в превод от гръцки на български език за пръв път.

Том 2 от тълкувателната поредица върху „Апокалипсис“ от архим. Атанасий Митилинеос разглежда новозаветната книга Откровение на св. Йоан Богослов върху глави 4:1-8:6.

Беседите са изнесени през 80-те години на 20-ти век в Гърция. Архим. Атанасий е бил дългогодишен катехизатор и свещеник в района на гр. Лариса, както и игумен на манастира „Успение Богородично и св. Димитър" - „Комниниу" (Еладска архиепископия). Изданието се осъществява с благословението на Софийска св. митрополия под прякото ръководство на Негово Високоблагоговейнство ставр. ик. Александър В. Георгиев, предстоятел на храма.

Книжно копие

34,00 лв.
Тълкуванието принадлежи на известния гръцки духовник, мисионер, проповедник и катехизатор архим. Атанасий Митилинеос (1927 – 2006). Издава се в превод от гръцки на български език за пръв път. Изданието се осъществява с благословението на Софийска св. митрополия под прякото ръководство на Негово Високоблагоговейнство ставр. ик. Александър В. Георгиев, предстоятел на храма.

Книжно копие

39,00 лв.
Книгата "Свети Серафим Саровски" е една от най-любимите и четени сред православните християни в България. Тя е претърпяла няколко издания и в не едно сърце е запалила горещо желание да тръгне след Христа. Книгата представлява най-подробното българско жизнеописание на небесния покровител на архимандрит Серафим, светеца от по-близки нам времена - преподобни Серафим Саровски (1754 - 1833).
"Радост моя, моля те, придобий мирен дух, и тогава хиляди души ще се спасят около тебе! Устрой в душата си мир, тъй че да не огорчаваш никого и да не се огорчаваш от никого. Тогава Бог ще ти даде сълзи на покаяние. За да придобие мирен дух, човек трябва да обяви безпощадна война на своите страсти, особено на чревоугодието, блуда, сребролюбието и тщеславието. Човек трябва да внимава и да пази ума си и сърцето си от непристойните помисли и впечатления, като се старае да ги отблъсква още при първото тяхно нападение." Архимандрит Серафим (Алексиев)

Книжно копие

18,00 лв.
Зареждане...
Цена
Цена - slider
18 лв.39 лв.
Категории
Категории
Повече
Тематика
Тематика
Повече
Автор
Автор