Цена
9 лв.25 лв.
Категории
Повече
Тематика
Повече
Автор
Повече
Издателства
Повече
Отец Павел Флоренски
"Иконостас" на о. Павел Флоренски е едно от най-важните съчинения на ХХ век в областта на православната иконология. Отец Павел Флоренски (1882-1937) е учен-енциклопедист. Той е сред най-големите и колоритни руски мислители, личност с разностранни интереси и дълбоки познания в областта на:
  • богословието
  • философията
  • математиката
  • музиката
  • филологията
  • електротехниката
  • изкуствознанието и др.

Книжно копие

Абонаментен достъп Либрум

14,00 лв.
корица
Свещеник Павел Флоренски е забележителен руски богослов, философ, личност с енциклопедични интереси и мащаб, от първите десетилетия на XX век (1882 - 1937). Към вярата го призовава Божи знак в едно съновидение - "че има свят на мрак и гибел, и има спасение в него", и най-тънък лъч светлина като удар и откритие: "Не може да се живее без Бога!" Като студент в Московската духовна академия животът му се свързва с Троице-Сергиевата Лавра; в Лаврата, в чиито свети двори бие пулсът на руската църковност и история, протичат почти тридесет години от живота на отец Павел Флоренски. Там, под благодатния покров на основателя и, преподобни Сергий, в тази обетована земя, младият Флоренски се среща съдбовно със стареца Исидор, йеромонах в Гетсиманския скит на Лаврата (през 1904г.), и става негово духовно чедо. Въздействието, значението и ролята на духовния му Старец е огромно.
  • "Кой е отец Исидор? - Благодатен духоносен Старец? Или юродив ради Христа? Убогият Исидор? Или потомък на княжески род? Или прозорлив молитвен застъпник?... Често неразбран от околните, пренебрегван - но и обичан от многобройните си духовни чеда; приятел на грешници, на бедни и немощни, на нищи духом - и изповедник на епископи и монаси."

Книжно копие

9,00 лв.
Книгата на отец Павел Флоренски "Стълб и крепило на Истината: опит за православна теодицея в дванадесет писма" е запазила за нас немалко от неизчерпаемото богатство на неговата личност, от интересите и поривите на този всестранен гений. От богословско-философска гледна точка книгата  е един от жалоните на православната мисъл през ХХ век. Влиянието й е огромно, и дори там, където модерните философи и мислители на православния свят не са съгласни с решенията на Флоренски, те продължават да работят над проблемите, поставени от него. А за вярващата душа тя е пир за духа, вълнуващо приключение за боготърсача, силно и освежаващо изпитание за нашия интелект, и най-сетне - своеобразен сбит, сгъстен компендиум и енциклопедия на хилядолетната християнска духовност.

Книжно копие

25,00 лв.
Зареждане...
Цена
9 лв.25 лв.
Категории
Повече
Тематика
Повече
Автор
Повече
Издателства