Иван Марковски

Иван Спасов Марковски (1885 – 1972) е изтъкнат български теолог библеист и дългогодишен преподавател и декан в Богословския факултет на Софийския университет. Основоположник и ръководител на катедра „Свещено писание на Стария завет“. Автор на множество книги и студии в областта на библейската археология, Свещеното Писание на Стария Завет и е води няколко курса (Исагогика на Стария завет и библейска археология, светите места в Палестина и др.), както и на множество статии в периодичния печат. В периода 1945 – 1952 година е главен редактор на „Църковен вестник“.

Източник: Уикипедия

От този автор:

Уважаеми читатели,

Librum.bg използва функционални "бисквитки", позволяващи нормалната работа на магазина. За да гарантираме защитата на достъпното онлайн съдържание, Вашата потребителска сесия се записва. Извършваме това посредством инструменти с отворен код и складираме данните на нашия сървър. Тези данни не се споделят с трети страни. Ако продължите да използвате Librum.bg, Вие приемате нашите Общи условия, Политика за поверителност и Политика за използване на "бисквитки".

Като много други уебсайтове, и ние използваме Гугъл Анализ с цел набавяне на статистическа информация за посещенията. Ако не желаете да предоставяте такава, можете да го изключите.