Цена
Цена - slider
8 лв.13 лв.
Категории
Категории
Повече
Тематика
Тематика
Повече
Автор
Автор
Повече
Издателства
Издателства
Повече
Догматика на Православната църква. Еклисиология
Разделът за Църквата ("Еклисиология: учение за Църквата") влиза в трети том на "Догматика на Православната Църква (Православна философия на истината)" от преподобни Иустин (Попович) преди всичко като самостоятелна част ("Църквата - всетайна Христова"), но същевременно (ако се съди по титула на оригиналното издание) това название се явява сякаш и общо подзаглавие на целия трети том. И наистина, темата за Църквата, съзиждана между двете пришествия на Господ и след това преминаваща във вечността, е ключова за последния том на "Догматика"-та, издаден от преподобни Иустин повече от петдесет години след излизането на първите две книги. Може би именно третият том е най-оригинален в сравнение с първите две книги на "Догматика"-та. "Догматика на Православната църква. Еклисиология" е произведение на зрял автор, натрупал голям духовен и житейски опит, много години чел в оригинал и превеждал от сръбски език светоотечески съчинения и жития на светии; на автор, за когото догматиката бе не отвлечен сборник от истини, а ръководство за живот и житие; на автор, който, живеейки според светоотеческите заповеди и изцяло проникнат от съчиненията на отците и учителите на Църквата, и сам стана светия, и читателите призова към святост, да станат истински членове на Църквата - Тялото Христово.  

Книжно копие

12,60 лв.
Догматика на Православната църква. Есхатология
За първи път се издава трудът на преподобни Иустин Попович, намиращ се в трети том на "Догматика на Православната църква" и посветен на последните съдбини на света. В сравнение с други православни курсове по догматика, в "Догматика на Православната църква. Есхатология" авторът не толкова изброява догматите, колкото показва тяхното непосредствено и ръководно значение в живота на християнина. Книгата, насочена към съвременния читател, ще принесе несъмнена духовна полза на хората, търсещи твърда опора в бързо променящия се свят.

Книжно копие

8,50 лв.
Догматика на Православната църква Пневматология
За първи път се издава трудът на преподобни Иустин Попович, включен в трети том на "Догматика на Православната църква" и излагащ православното учение за Църквата и действията на Светия Дух в нея, за светите Тайнства, йерархията, богослуженията и празниците. Догматика на Православната църква ще принесе несъмнена духовна полза на хората, търсещи твърда опора в бързо променящия се свят.  

Книжно копие

9,60 лв.
Втората част на "Догматика на Православната църква. Пневматология", в която се излага православното учение за Църквата и действията на Светия Дух в нея, за светите Тайнства, светите добродетели, за йерархията, богослуженията и празниците, за Пресвета Богородица, светиите, светите мощи, светите икони и Честния Кръст. Книгата ще принесе голяма духовна полза на читателя и особено на тези, които търсят твърдата, истинската опора в променящия се и бързо прехождащ свят.

Книжно копие

9,20 лв.
Преподобни Иустин Попович е богослов, философ, поет и свещеник, чиито ум и сърце неизменно пребивават в Бога.„Философски пропасти“ са израз на това общение, в което богословие, философия, художествен разказ и лирика се съчетават по неповторим начин. Очерците са обединени в четири раздела: Агонията на хуманизма, Радости и горести, Водораздел, Скърби и желания. Те ще са от интерес за широк кръг читатели, интересуващи се от православната мисъл и духовност.  

Книжно копие

10,70 лв.
Зареждане...
Цена
Цена - slider
8 лв.13 лв.
Категории
Категории
Повече
Тематика
Тематика
Повече
Автор
Автор