Даниил Сисоев

Даниил Сисоев

Отец Даниил Сисоев е руски йерей, роден на 12 януари 1974 г. в гр. Москва, в семейство на художници. Завърил е Московската духовна академия. Сътрудничил е на Центъра за възстановяване на жертвите на тоталитарни култове и псевдорелигиозни движения и е бил секретар на Мисионерско-просветителския център “Шестоднев” (https://www.creatio.orthodoxy.ru/). Публикувал е десетки статии на креационистки и противосектантски теми. Автор на книгата “Летопись начала” (М.1999). (https://www.creatio.orthodoxy.ru/letopis/)  –  в отговор на еволюционната “теория”.

През целия си живот се занимава много активно с мисионерско дело – извършва много мисионерски пътувания сам и със сътрудници в различни епархии в Русия и други държави. Особено е активен сред мюсюлманите. Издава книги, статии и видео лекции по темата.

Още от самото начало на мисионерската си дейност сред мюсюлманите е заплашван многократно. Така, на 19 ноември 2009 г. в храма, в който служи нахълтал човек с маска на лицето, който, стреляйки с пистолет, крещял „Къде е Сисоев?” Отец Даниил смело излязъл от олтара, където се намирал и бил прострелян два пъти – в главата и гърдите. Умира на 20 ноември 2009 г. на 35 годишна възраст.

Непосредствено след убийството терористични групировки поемат отговорност за убийството.

Източник: Бъди верен

От този автор:

Каталог