Емил Трайчев

Проф. дбн Емил Трайчев е ръководител на Катедра по библейско богословие. Завършил е Духовната академия „Св. Климент Охридски“ през 1988 г. Специализирал е във Виена, в Солунския университет и в Оксфордски университет 1991-1992 г. Декан на Богословския факултет през 2003-2011 г. Участвал е в множество научни форуми в страната и в чужбина, както и в международни проекти по преподавателска мобилност (Сократ/Еразъм). Преподава Нов Завет при Богословския факултет в София. Автор е на книгите „Нов прочит на студията на проф. Н. Н. Глубоковски „Синоптическият въпрос и опитите за неговото решаване'“, „Синоптическа безизходица или грешка в метода: Към въпроса за литературните отношения между първите три канонични евангелия“, „История на епохата на Новия Завет“ и „Тълкуването на старозаветните текстове в Новия Завет“.

Източник: http://ba.theology-sofia.org/

От този автор:

Уважаеми читатели,

Librum.bg използва функционални "бисквитки", позволяващи нормалната работа на магазина. За да гарантираме защитата на достъпното онлайн съдържание, Вашата потребителска сесия се записва. Извършваме това посредством инструменти с отворен код и складираме данните на нашия сървър. Тези данни не се споделят с трети страни. Ако продължите да използвате Librum.bg, Вие приемате нашите Общи условия, Политика за поверителност и Политика за използване на "бисквитки".

Като много други уебсайтове, и ние използваме Гугъл Анализ с цел набавяне на статистическа информация за посещенията. Ако не желаете да предоставяте такава, можете да го изключите.