Проф. Ганчо Пашев

Г. Ст. Пашев

Проф. Ганчо Пашев е роден през 1885 година. Завършва Киевската духовна академия и специализира в Сорбоната. Ганчо Пашев е един от първите православни богослови в България, които в началото на ХХ век полагат основите на богословското образование и на висшата богословска школа и православна научно-академична традиция.  Въз основа на добрите си познания върху достиженията на Православното нравствено богословие в Русия и на новите философски направления на интуитивизма и еволюционизма професор Ганчо Пашев предлага свой оригинален проект и модел за научна систематизация на Православното нравствено богословие, който съчетава едновременно традициите на православната християнска етика с достиженията на водещите специалисти в областта на философията на морала и представителите на различните етически системи. Разработва систематично съдържанието и структурата на академичната програмата по християнска етика и оформя нейните основни насоки на развитие.

Източник: https://draganbachev.com/

От този автор:

Уважаеми читатели,

Librum.bg използва функционални "бисквитки", позволяващи нормалната работа на магазина. За да гарантираме защитата на достъпното онлайн съдържание, Вашата потребителска сесия се записва. Извършваме това посредством инструменти с отворен код и складираме данните на нашия сървър. Тези данни не се споделят с трети страни. Ако продължите да използвате Librum.bg, Вие приемате нашите Общи условия, Политика за поверителност и Политика за използване на "бисквитки".

Като много други уебсайтове, и ние използваме Гугъл Анализ с цел набавяне на статистическа информация за посещенията. Ако не желаете да предоставяте такава, можете да го изключите.