Цена
4 лв.20 лв.
Категории
Повече
Тематика
Повече
Автор
Повече
Издателства
Повече
Православна Литургика
Учелникът на проф. д-р Благой Чифлянов включва лекции по литургика върху целия литургичен материал, структуриран в две части.
  1. В първа част  - Обща литургика, са разгледани религиозният култ и християнското богослугение, богослужебните места, времена и книги, свещените одежди и съсъди, църковните празници, служби, песнопения и молитви.
  2. Втората част - Частна литургика, разглежда
  • последованията на денонощния кръг (вечерня, повечерие, полунощница, утриня, часове, изобразителни)
  • всички тайнства и обреди, извършвани в Правословната църква.
Учебникът е предназначен основно за студенти по богословие. Интерес обаче представлява и за всички, които се интересуват от произхода, съдържанието и развитието на православното богослужение.

Книжно копие

Абонаментен достъп Либрум

20,00 лв.
корица
Над полувековното ми служение на светата Българска Църква премина в три държави - Турция (26 години), България (33 години) и Канада (от 1982 г. до 2013 г.). В Цариград не се проповядваше по понятни причини. В София проповядвах в църквите "Св. Петка", "Св. Николай Мирликийски", "Св. Седмочисленици", в Софийската катедрала "Св. Неделя" и в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". Служих и проповядвах в трите църкви на Торонто "Св. Троица", "Св.св. Кирил и Методий" и "Св. Георги". Запазих само проповедите, които произнасях в последните години в Патриаршеската катедрала. Тях предлагам в това издание. Протопрезвитер проф. Благой Чифлянов  

Книжно копие

8,00 лв.
римска литургия
Студията разглежда някои практики в римокатолическото богослужение като за пример дава техните съответствия в православната литургия. В: Годишник на Духовната академия "Св. Климент Охридски", София, том XX (XLVI)

Препоръчано

Отпечатване в книжен формат

4,00 лв.
Зареждане...
Цена
4 лв.20 лв.
Категории
Повече
Тематика
Повече
Автор
Повече
Издателства