16,00 лв.18,00 лв.

Задгробният живот

Предлагано от:

Това съдържание е достъпно за четене онлайн след заплащане на абонаментен достъп, който отключва всички книги с абонаментен достъп в Librum.

Към абонаментния достъп

При избор на опция „отпечатване в книжен формат“ поръчвате копие, което ще бъде подвързано като книга и доставено до посочен от Вас адрес от куриерска фирма „Спиди“ след завършване на поръчката.

Налично е едно антикварно копие – 18 лв.

Изберете опция:
Задгробният живот – Отпечатване в книжен формат
16,00 лв.
Задгробният живот – Антикварно копие
18,00 лв.

Спечелете до 1 566 Точки.

Също може да ви хареса…

Издание: г.
Корици: Твърди
Състояние: Много добро
Страници: 214
ISBN: N/A

 

Човешкият живот се намира пред големи тайни, които безспирно  се стреми да отгатне и разреши. Най-голямата тайна си остава въпросът за задгробния живот. Той е крайгълният камък на величавата сграда за вяра и наука: въпросът, който засяга същността на битието.

Неговото разрешение определя отношението на човека към Бога и себе си, към обществото и света, към небето и вечността.

Ето защо литературата по този съществен въпрос е колосална.

Настоящият научен труд на добре известния мислител абат Т. Морьо показва доколко науката може да е осведомена по въпроса за възкресението и да установи истината върху задгробния живот.

Като посочва несъстоятелността на редица възгледи и теории поддържани от Физиката, Химията, Механиката и други естествени науки, авторът с голямо умение оспорва правото на последните да претендират за абсолютност (признавайки това право само на математиката) и третира всички теории и нови открития, които да променят основно възгледите по много въпроси и да улеснят разрешението на някои от най-главните проблеми.

Извънредно убедителен е авторът в IX глава, в която се занимава с материалната субстанция. След като определя що е субстанция, какви субстанции имаме и какви са техните отношения, той с поразителна яснота ни разкрива въпросът за душата и нейното безсмъртие.

Не с по-малка яснота се отличават разсъжденията на автора и по въпроса за състоянието на душата след смъртта. Тук начинът на живота е зависим от свойствата на Бога.

След всички ценни разсъждения и заключения относно материалната и духовна субстанции, авторът накрая не пропуска да не ни осветли по въпросите за прераждането на тялото и идентичността на индивида. Силни са аргументите, вследствие на своята научна стойност, с които се доказва, че не всичко в нашето тяло се подновява изцяло през нашия живот.

 

Това съдържание е достъпно след заплащане за абонаментен достъп.

Задгробният живот
Съдържание

Също може да ви хареса…

Каталог