9,00 лв.

Терапия на менталните болести

Предлагано от:

Жан-Клод Ларше (род. 1946 г.) е доктор по философия и теология, професор по филофосия във Форбак (Мозел). Световноизвестен изследовател на патристическата традиция, в чиято светлина разглежда съвременни биоетични проблеми като здравето, болестта и лечението.

Налично

Закупуването на този продукт ще Ви даде 783 Точки!

Издание: г.
Корици: Меки
Състояние: Ново
Страници: 202
ISBN: 978-954-9992-47-2
Инвентарен № 28205 Категории: , Тематики: , Издателство:

Книгата “Терапия на менталните болести” е заключителна част от един триптих, посветен от автора на концепцията за болестта такава, каквато е развита в патристическите и агиографски текстове на християнския Изток (I-XIV в.).

Изследването е съществен принос към една област от историята на менталните болести и тяхната терапия, която досега е била слабо проучена.

Проблемите, които поставят днес тези болести, тяхното лечение, както и отношението към болните, правят напълно обясним интереса, който християнската мисъл и опит имат за днешната теория и практика.

“Терапия на менталните болести” съдържа представяне на:

  • начина, по който отците на Църквата възприемат психизма и неговите отношения с тялото и духа
  • детайлен анализ на предполагаемите причини за менталните болести и предлаганите терапии.
  • как съблюдаването на основните християнски ценности гарантира на болния достатъчна съпричастност и респект;
  • как болните могат да бъдат интегрирани в социалния живот и сами да участват в собственото си лечение, което максимално да отговаря на съвременните тенденции.
  • дълбокото значение на една от най-странните и вълнуващи форми на аскеза в християнския Изток – юродивостта (лудостта заради Христа) – мнима лудост, чиято цел е постигането на максимално смирение, както и на съпричастност с онези, които както някога, така и днес, живеят в пълна нищета.

Каталог