8,00 лв.

Социално-милосърдна дейност на Църквата

Предлагано от:

Преди да решите дали да закупите книгата, имате възможност да я разгледате, като заплатите сумата от 1.20 лв. за абонаментен достъп, който отключва всички книги с абонаментен достъп в Librum за 24 часа.

Към абонаментния достъп

———————————————————————–

Може да закупите книгата като изберете опция “книжно копие”.

Изберете опция:
Социално-милосърдна дейност на Църквата – Книжно копие
8,00 лв.

Спечелете до 696 Точки.

Също може да ви хареса…

Издание: г.
Корици: Меки
Състояние: Ново
Страници: 144
ISBN: 978-954-92940-5-7

Стратегията разглежда социалните принципи на Православната и Католическа църкви, конкретни социални практики на Българската и Румънската православни църкви и на други християнски църкви в Европа и по-конкретно тяхната социално-милосърдна и благотворителна дейност в по-широк, европейски контекст.

  • Представени са конкретни примери за диаконията, осъществявана в изследваните страни. Засегната е също така ролята и дейността на християнски организации, подкрепящи Църквата при предоставянето на услуги за нуждаещи се.
  • Включва препоръки за оптимизиране на дейността на църковни организации и официални структури на Църквата на местно енорийско и епархийско ниво.

Стратегията е подготвена от преподаватели по богословие, свещеници и експерти, възпитаници на богословските факултети в София (България), Болоня (Италия) и Крайова (Румъния).

Международните църковно-социални практики и препоръките дадени от ескпертите в настоящата стратегия са важен фактор за развитието на социалната дейност на Българската и Румънската православни църкви. Те са в унисон с църковното учение и църковните нормативни документи.

Стратегията представя нови методи за диаконична работа, съответстващи с нуждите на Църквата и църковните служители и подпомагащи уязвими групи хора.

Това съдържание е достъпно само за закупилите абонаментен достъп до книгата.

sadarjanie_BG_socialno_milosardnata_deinost

Също може да ви хареса…

Каталог