22,00 лв.

Разговори за православната вяра

Изчерпан

Автор:
Издание: г.
Корици: Меки
Страници: 430
ISBN: 978-954-2972-64-8
Инвентарен № 9743 Категории: , , Тематика: Издателство:

„Разговори за православната вяра" на архим. Клеопа (Илие) е дългоочаквано и дълго подготвяно заглавие. То разкрива личността и словото на един от най-обичаните православни духовници на нашето време. О. Клеопа почитан не само в Румъния, но и в целия православен свят, е игумен на румънския манастир „Сихастрия".

Няколко пъти е арестуван от тайните служби на тоталитарния режим. Комунистическите гонения не успяват обаче да прекършат апостолския му дух и благодарение на духовното му ръководство десетки манастири в Румъния се възраждат за нов живот. Сред неговите духовни чада са някои от най-именитите богослови и духовници на Румъния.

  • В продължение на десетилетия хиляди хора идват в „Сихастрия" при стареца. Те търсят от него духовен съвет и упование за вярата си. След кончината му през зимата на 1998 г. скромната му килия и гробът му се превръщат в благодатно място за поклонение.
Препоръчани книги

Уважаеми читатели,

Librum.bg използва функционални "бисквитки", позволяващи нормалната работа на магазина. За да гарантираме защитата на достъпното онлайн съдържание, Вашата потребителска сесия се записва. Извършваме това посредством инструменти с отворен код и складираме данните на нашия сървър. Тези данни не се споделят с трети страни. Ако продължите да използвате Librum.bg, Вие приемате нашите Общи условия, Политика за поверителност и Политика за използване на "бисквитки".

Като много други уебсайтове, и ние използваме Гугъл Анализ с цел набавяне на статистическа информация за посещенията. Ако не желаете да предоставяте такава, можете да го изключите.