14,00 лв.

Из историята на старозаветния библейски канон

„Из историята на старозаветния библейски канон“ е шестата книга от поредицата Библейска библиотека.  Сборникът представя важни моменти от историята на старозаветния канон и е предназначен за учебно пособие по старозаветна исагогика за студентите в богословските школи.

Закупуването на този продукт ще Ви даде 1 218 Точки!

Издание: г.
Корици: Меки
Състояние: Отлично
Страници: 168
ISBN: 978-954-92168-4-4

Сборникът „Из историята на старозаветния библейски канон" е колкото учебно пособие по старозаветна исагогика (модул –
Старозаветен канон), толкова и илюстрация на континуитет и обогатяване в рамките на една школа – Старозаветна библеистика.

Новото тук е осъществяването на един добронамерен научен дебат между два основни момента, две различни епохи в изследванията на старозаветния канон – историята на канона (канонът като богословсколитературна величина) и идеята за канон (значението на Стария Завет като канон в Църквата и различните религиозни общества).

Съдържание:

  • Произход и значение на думата "канон". Боян Пиперов
  • История и каноничност на старозаветния текст. Протопрезвитер Николай Шиваров
  • ADDENDA. Нови тенденции в изследванията на старозаветния канон: консенс и противоречия. Протопрезвитер Николай Шиваров
  • Прологът към книгата Премъдрост на Иисус син Сирахов и значението му за историята на старозаветния канон. Славчо Вълчанов
  • POST SCRIPTUM. Славчо Вълчанов
  • Прологът към книгата Премъдрост на Иисус син Сирахов. SUPPLEMENTUM. Ивайло Найденов
  • Канонът на Стария Завет в Палестина и Александрия – един нов прочит на едноименната статия на Петер Кац. Ивайло Найденов
  • Равинатът и Писанието. Ивайло Найденов
  • Конфесионални различия в отношението към неканоничната литература на Стария Завет. Ивайло Найденов

 

Уважаеми читатели,

Librum.bg използва функционални "бисквитки", позволяващи нормалната работа на магазина. За да гарантираме защитата на достъпното онлайн съдържание, Вашата потребителска сесия се записва. Извършваме това посредством инструменти с отворен код и складираме данните на нашия сървър. Тези данни не се споделят с трети страни. Ако продължите да използвате Librum.bg, Вие приемате нашите Общи условия, Политика за поверителност и Политика за използване на "бисквитки".

Като много други уебсайтове, и ние използваме Гугъл Анализ с цел набавяне на статистическа информация за посещенията. Ако не желаете да предоставяте такава, можете да го изключите.