15,00 лв.

In memoriam - сборник в памет на протойерей Георги Флоровски (1893-1979)

Предлагано от:

 

Сборникът съдържа част от темите и докладите, представени на двете международни конференции в София през ноември 2009 и през март 2010 година в памет на отец Георги Флоровски, един от най-видните богослови на ХХ век.

Закупуването на този продукт ще Ви даде 1 305 Точки!

Издание: г.
Корици: Меки
Страници: 250
ISBN: 978-954-94016-7-7

Сборникът е посветен на 30 годишнината от кончината на протойерей Георги Флоровски. Той е израз на нашата почит и памет за големия православен богослов на XX век. Досега са издадени на български език значителна част от неговите съчинения. Този сборник обаче е пръв по рода си – изграден от изследвания върху различни въпроси от живота и творчеството на отеца.

  • Професор протойерей Георги Флоровски става символ на богословско изгнаничество и академична аскеза. Той непрекъснато преминава от място на място, никога няма дом, няма деца, трудно връзва двата края, но никога не изоставя Този, Когото беше обикнал още от майчина утроба.
  • Син на свещеник, внук на свещеник, роден и израсъл на Изток, по Божи промисъл трябваше да преброди целия свят. За да отиде накрай Запада и непрекъснато да свидетелства за Пътя, Истината и Живота. И свидетелството му да бъде достоверно.

Каталог