12,00 лв.

Игра с огъня

Предлагано от:

“Трите вълни на Светия Дух”

  • Петдесетно движение
  • Харизматично движение
  • “Power Evangelism”

Налично

Закупуването на този продукт ще Ви даде 1 044 Точки!

Издание: г.
Корици: Меки
Състояние: Отлично
Страници: 347
ISBN: 3-89397-237-4

“Огнено крещение”, “Огнени конференции”, “Огънят на съживлението над Африка и Европа”, “Евангелизации с чудеса и знамения” – тези и други понятия са много популярни в църкви, групи и общества, които са били “докоснати от трите вълни на Светия Дух”.

Под тези “три вълни” се разбира историята на петдесетното движение (приблизително от началото на века), харизматичното движение (от около 1960 г.) и накрая – евангелизмът на силата (“power evagelism”) като “третата вълна на Светия Дух”, която в момента придобива все по-голямо влияние, за да доведе чрез знамения и чудеса до “най-голямото съживление в историята на църквата”.

В тази книга се разглежда историята на “трите вълни”, техните прилики и разлики, особености, слабости и отклонения от Новозаветните учения, но същевременно и породеното от тях предизвикателство отново да се замислим за същността и действието на Светия Дух.

С тази книга авторът желае да даде информация, да покаже подозрителния произход на някои учения и практики, да обърне внимание върху някои съмнителни връзки и преди всичко да призове към искрена самооценка в светлината на Светото Писание.

Каталог