18,00 лв.

Християнство и култура

Изданието е втори том от съчиненията на отец протойерей Георги Флоровски на български език.

Изчерпан

Издание: г.
Корици: Меки
Страници: 278
ISBN: N/A
Инвентарен № 9716 Категория: Тематики: , Издателство:

"Християнство и култура" е втори том от съчиненията на отец протойерей Георги Флоровски на български език.

Материалите в този том биха могли да се групират в три тематични кръга:

  • методологическо-херменевтичен
  • църковно-исторически, и
  • история на движението за християнско единство.

Текстовете са централни от гледна точка на професионалните научни занимания и творчество на о. Флоровски. Те са писани по време на най-интензивния му преподавателски период в престижни американски висши училища: Семинарията "Св. Владимир" и Колумбийския университет (1985-1955), както и Харвардския университет (1956-1964) и Семинарията на Светия Кръст (1955-1965). Книгата представлява особен интерес за всеки, който се интересува от жината традиция на православното светоотеческо богословие.

Уважаеми читатели,

Librum.bg използва функционални "бисквитки", позволяващи нормалната работа на магазина. За да гарантираме защитата на достъпното онлайн съдържание, Вашата потребителска сесия се записва. Извършваме това посредством инструменти с отворен код и складираме данните на нашия сървър. Тези данни не се споделят с трети страни. Ако продължите да използвате Librum.bg, Вие приемате нашите Общи условия, Политика за поверителност и Политика за използване на "бисквитки".

Като много други уебсайтове, и ние използваме Гугъл Анализ с цел набавяне на статистическа информация за посещенията. Ако не желаете да предоставяте такава, можете да го изключите.