Цена
Цена - slider
16 лв.22 лв.
Категории
Категории
Повече
Тематика
Тематика
Повече
Автор
Автор
Повече
Издателства
Издателства
Повече
корица на книга
В тази книга ще разберете повече за жени-управници от дълбока древност до наши дни, оставили незабравима следа в историята:
  • Клеопатра
  • Тамара, царицата на Грузия
  • полската кралица Ядвиг
  • кралица Виктория
  • руската императрица Екатерина II и др.
Книгата не е справочник, в който се преразказват събития и дати, а художествен разказ за възходи и падения, за съдбоносни решения, за любов, страсти, трагедии и триумфи. Тези жени са обичали и умирали, страдали са и са се радвали като обикновените хора. Коя е била по-жестока от Будика? Кого в действителност е обичала Нефертити? Какво е предрекла френската гадателка Мария Ленорман на Жозефин дьо Боарне? Защо шведската кралица Кристина се отказва от трона? В книгата ще намерите отговор на тези и още много други интересни и завладяващи читателя истории. Още от автора: Загадките на жената-фараон Хатшепсут "Красавицата дойде". Царица Нефертити Краят на епохата на елинизма. Царица Клеопатра Келтската жена-воин Будика Княгиня Олга. Първата руска светица "Златният век" на Грузия. Царица Тамара Ядвига, кралицата на Полша. Символ на самоотверженост и благородство Кралицата-девственица Елизабет I Най-щастливата. Ан Болейн Дъщерята на Петър Велики - императрица Елисавета Петровна Шведската кралица Кристина. "Короната не е толкова скъпа, колкото свободата ми" Императрицата Екатерина Велика. "Майката господарка" Жозефин дьо Боарне - "ангелът-пазител на Наполеон и Франция" Кралица Виктория. Жената, дала името на цяла епоха Малката велика жена. Кралица Елизабет II

Книжно копие

16,99 лв.
Древен Рим
Книгата "Древен Рим. Как са живели римляните?" обединява исторически и археологически свидетелства за живота в Римската империя в светлината на съвременните археологически открития. Авторът дава сведения за живота на римските управници, за вярата, образованието, семейството и забавленията в империята.

Книжно копие

21,90 лв.
Древен Рим
През 2 век пр.н.е. Древният Рим е в разцвета си. Звънтежът на оръжията на римските легиони се разнася по всички краища на света. Държавата се разраства и става неуправляема. В тази книга се разказва:
  • за вътрешното устройство на римската държава
  • за ежедневието на легионерите
  • за робите, императорите и гладиаторите.
Читателите ще се запознаят още с бита и нравите на Римската империя, с портретите на цезарите и формирането на римския характер, който се превръща в идеал за цяла Европа.

Книжно копие

18,99 лв.
Зареждане...
Цена
Цена - slider
16 лв.22 лв.
Категории
Категории
Повече
Тематика
Тематика
Повече
Автор
Автор