10,00 лв.

Богословие на просперитета

Православна критика.

Движението „Богословие на просперитета“ е тясно свързано с много от ценностите на новото време и на модерния свят: здраве, преуспяване, благополучие, късмет, богатство, щастлив живот.

Много от предизвикателствата и стандартите, през които съвременният човек е поставен в модерната епоха, по пряк или косвен начин се свързват с идеите на това религиозно учение.

Закупуването на този продукт ще Ви даде 870 Точки!

Издание: г.
Корици: Меки
Страници: 164
ISBN: 978-954-2972-28-0

Книгата на Теодор Стойчев "Богословие на просперитета" предлага сериозно и задълбочено проучване на харизматичното движение "Богословие на просперитета" от гледна точка на православната теология и традиция. Специфичните белези на "евангелието на благоденствието", както е известно сред своите последователи, са материалното благосъстояние и физическото здраве на човека.

Съдържание:

 1. История на движението
  1. Живот и дейност на Е. У. Кениън (1867-1948)
  2. Кенет Хегин и връзката му с Е. У. Кениън
 2. Анализ и критика на "Богословието на просперитета"
  1. Гносеология
  2. Триадология
  3. Вярата на Бога
  4. Законът на вярата
  5. Законът за положителната изповед
  6. Визуализация
  7. Законът за сеенето и жъненето
 3. Христология и сотирология
  1. Христологични аспекти
  2. Сотиролиология
 4. Антропология
 5. Учението на просперитета
  1. Властта на вярващия
  2. Въпросът за безусловното изцеление
  3. Богатството според "Богословието на просперитета"

Авторът на книгата – протойерей Теодор Стойчев, е роден през 1973 г. в гр. Русе. Свещеник е към храмовете "Св. Атанасий Велики" и "Успение Богородично" в гр. Варна. Доктор по богословие с дисертация в областта на Свещеното Писание на Новия Завет.

Уважаеми читатели,

Librum.bg използва функционални "бисквитки", позволяващи нормалната работа на магазина. За да гарантираме защитата на достъпното онлайн съдържание, Вашата потребителска сесия се записва. Извършваме това посредством инструменти с отворен код и складираме данните на нашия сървър. Тези данни не се споделят с трети страни. Ако продължите да използвате Librum.bg, Вие приемате нашите Общи условия, Политика за поверителност и Политика за използване на "бисквитки".

Като много други уебсайтове, и ние използваме Гугъл Анализ с цел набавяне на статистическа информация за посещенията. Ако не желаете да предоставяте такава, можете да го изключите.