14,80 лв.

Библия, Църква, Предание (Православно гледище)

Книгата може да бъде разгледана онлайн след заплащане за абонаментен достъп, който отключва всички книги в библиотека Librum

Към абонаментния достъп

Налично

Закупуването на този продукт ще Ви даде 1 288 Точки!

Издание: г.
Корици: Меки
Състояние: Отлично
Страници: 160
ISBN: N/A

Изданието е първи том от съчиненията на отец протойерей Георги Флоровски на български език. Тя е превод на І том от събраните съчинения на о. Флоровски с оригинално заглавие Bible, Church, Tradition: An Eastern Orthodox View. Vol. 1, The Collected Works of Georges Florovsky (Belmont, MA: Nordland Publishing Co., 1972).

Съдържа седем от неговите есета, по-рано публикувани в английски и немски списания. В тях, с задълбочено богословско и историческо разбиране,  о. Флоровски се стреми да изясни, преосмисли и постави в правилен исторически контекст трудни богословски въпроси като

  • несторианство,
  • монофизитство,
  • свобода и авторитет в Църквата,
  • смисълът на Халкидон и Вселенските дъбори в ранната Църква,
  • значението на преданието и светоотеческото богословие,
  • смисълът на "века" на св. отци,
  • наследството на Византийското богословие.

Без съмнение публикуването на трудовете на о. Георги Флоровски на български език е важно събитие с ниезмерим принос в областта на Византийската история и православното богословие на българския книжен пазар.

Това съдържание е достъпно за четене онлайн след заплащане за абонаментен достъп.

Уважаеми читатели,

Librum.bg използва функционални "бисквитки", позволяващи нормалната работа на магазина. За да гарантираме защитата на достъпното онлайн съдържание, Вашата потребителска сесия се записва. Извършваме това посредством инструменти с отворен код и складираме данните на нашия сървър. Тези данни не се споделят с трети страни. Ако продължите да използвате Librum.bg, Вие приемате нашите Общи условия, Политика за поверителност и Политика за използване на "бисквитки".

Като много други уебсайтове, и ние използваме Гугъл Анализ с цел набавяне на статистическа информация за посещенията. Ако не желаете да предоставяте такава, можете да го изключите.