Цена
15 лв.35 лв.
Категории
Повече
Тематика
Повече
Автор
Повече
Издателства
Повече
корица
Сборникът "Богослужебните книги - познати и непознати" съдържа доклади, изнесени на научна конференция "Методологически проблеми по описание на ръкописните и старопечатните богослужебни книги", организирана от Института за изкуствознание при БАН и със сътрудничеството на Народна библиотека "Св. св. Кирил и Методий". Богослужебните книги са изключително важни като извор за проучване на православното богослужение, църковна история и духовен живот.
  • Новооткрити и малкоизвестни паметници
  • Книжовни паметници и сбирки
  • Проблеми на описанието на богослужебните книги

Книжно копие

15,00 лв.
История на България
Настоящата книга - "История на българския народ" е предназначена не за учените-специалисти, а за широк кръг читатели, предимно из средите на онази част от нашата интелигенция, която в желанието си да опознае своя народ чувства нуждата да го види и в неговото историческо минало. Петър Мутафчиев

Отпечатване в книжен формат

Абонаментен достъп Либрум

18,00 лв.
Корица
Авторът на книгата "Медицината в българската иконопис" е доктор по медицина със сериозна богословска подготовка. Книгата е първото изследване на българското иконописно изкуство от медикобиологичен аспект. Разглежда и анализира икони, стенописи, дърворезби, щампи и др., съхранени в манастири, църкви, параклиси и музеи.
  • В книгата-албум са приложени 119 цветни репродукции.

Книжно копие

35,00 лв.
"Начало на протестантската пропаганда в България" проследява  образуването и развитието на протестанството в България. Българска академия на науките, 1964  

Онлайн достъп

Отпечатване в книжен формат

Абонаментен достъп Либрум

корица
"Патeричните разкази в българската средновековна литература" представляват творби, свързани пряко или косвено с живота на монасите. Те са създадени през периода ІV - VІІ в. на гръцки и на латински език като съставна част от няколко сборника, носещи наименованието патерици, или отечници. У нас патериците са преведени още в най-ранния етап от развитието на старобългарската литература - периода до ХІІ в., но са предмет на особено внимание и през ХІV в. Разпространението им продължава интензивно и през време на одманското владичиство. Тогава те преминават през популярните дамаскини, за да стигнат до ръкописните сборници, писани от един закъснял разпространител на средновековните литературни произведения през ХІХ в. - даскал Тодор Пиродпски.

Книжно копие

15,00 лв.
Lorem Ipsum

Книжно копие

Абонаментен достъп Либрум

15,00 лв.
Зареждане...
Цена
15 лв.35 лв.
Категории
Повече
Тематика
Повече
Автор
Повече
Издателства